Nakládaná hlíva ústřičná
26. 12. 2022
Přečteno: 1280x
Nakládaná hlíva ústřičná – přísady:
- hlíva ústřičná
- cibule
- kořenová zelenina
- kopr
Nálev:
- 1,5 l vody
- 0,5 l octa (8%)
- 40 g soli (cca 2 zarovnané polévkové lžíce)
- 50 g cukru
- 4 bobkové listy
- 10 kuliček nového koření
- 15 kuliček černého pepře
- 2 lžíce hořčičného semínka
- 1 lžička koriandru plod)
Nakládaná hlíva ústřičná – postup přípravy:
Omytou a nakrájenou hlívu ústřičnou povaříme ve vodě asi ½ hodiny, scedíme a propláchneme ve studené vodě. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a spolu s hlívou a kousky čerstvého kopru vložíme do připravených sklenic na nakládání. Ingredience na nálev smícháme a svaříme asi 5 minut, přecezený nálev nalijeme do sklenic s houbami tak, aby hlíva ústřičná byla zcela ponořená. Sklenice zavíčkujeme, ponoříme do vody a sterilujeme při teplotě 100°C asi 25 minut.
Nakládaná hlíva ústřičná je vynikající do salátů, směsí, omáček, ale i samotná chutná výborně.
Skutečně chcete smazat komentář?
Další články z rubriky
Čerstvé houby si dopřáváme hlavně v létě a na podzim, kdy houbařská sezóna vrcholí. Neznamená to však, že po zbytek roku musíme jíst jen houby sušené. Existuje totiž několik dalších a obvykle i mnohem chutnější...
Abychom nemuseli houbovou nadílku jíst pár týdnů v kuse, můžeme si je usušit, zamrazit, anebo zavařit. Protože houby mají nízký obsah cukru, tuku a spoustu minerálních látek i stopových prvků, spousta lidí je v...
Glukany jsou přírodní větvené polysacharidy, které vyživují makrofágy, mikrofágy, leukocyty a lymfocyty, tedy buňky obranyschopnosti organismu. V přední linii obranných mechanismů organismu stojí makrofágy, kte...
Beta 1,3 – D glukan (dále jen beta glukan) je unikátní přírodní polysacharid, jehož účinek se v lidském těle projevuje na různých úrovních. Jeho nejprospěšnější funkcí je aktivování makrofágů, obranných buněk, ...
Čerstvé houby si dopřáváme hlavně v létě a na podzim, kdy houbařská sezóna vrcholí. Neznamená to však, že po zbytek roku musíme jíst jen houby sušené. Existuje totiž několik dalších a obvykle i mnohem chutnější...
Abychom nemuseli houbovou nadílku jíst pár týdnů v kuse, můžeme si je usušit, zamrazit, anebo zavařit. Protože houby mají nízký obsah cukru, tuku a spoustu minerálních látek i stopových prvků, spousta lidí je v...
Kuřecí prsa s hlívou ústřičnou – přísady:
Palačinky s hlívou ústřičnou – přísady:
Pikantní hlíva ústřičná na topince – přísady:
Játra s hlívou ústřičnou – přísady:
Glukany jsou přírodní větvené polysacharidy, které vyživují makrofágy, mikrofágy, leukocyty a lymfocyty, tedy buňky obranyschopnosti organismu. V přední linii obranných mechanismů organismu stojí makrofágy, kte...
Beta 1,3 – D glukan (dále jen beta glukan) je unikátní přírodní polysacharid, jehož účinek se v lidském těle projevuje na různých úrovních. Jeho nejprospěšnější funkcí je aktivování makrofágů, obranných buněk, ...
Probiotika a prebiotika. Názvy jsou to sice velice podobné, ve skutečnosti se však jedná o dva rozdílné pojmy. Společné mají to, že pro správné fungování našeho zažívání jsou probiotika i prebiotika naprosto ne...
Trpíte častými infekčními nemocemi a uzdravujete se jen pomalu? Často se vám onemocnění vrací a jsou vleklá? Antibiotika vám nezabírají? Jste bledí a pohublí? Máte nezvykle zvětšené lymfatické uzliny, játra a s...
Hlíva ústřičná je dřevokazná houba, která je elixírem zdraví a mládí. Hlíva parazituje na živinách listnatých stromů. Tato houba je nejen označována za posilovač imunity, ale také je lahodnou pochoutkou...
Patří sice mezi dřevokazné houby parazitující na listnatých stromech, pro člověka však má hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) celou řadu prokazatelných příznivých účinků. Díky léčivým látkám uloženým v plodnic...
Diskuse k článku
RE : Nakládaná hlíva ústřičná