Hlíva ústřičná na topince
26. 12. 2022
Pikantní hlíva ústřičná na topince – přísady:
- 2 krajíce chleba
- 2 větší hlívy ústřičné (klobouky)
- 50 g nivy
- 1 lžíce másla
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce smetany
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- olej
Pikantní hlíva ústřičná na topince – postup přípravy:
Nivu nastrouháme na jemném struhadle, utřeme se změklým máslem a prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a přidáme lžíci smetany (místo smetany můžeme použít i mléko).
Klobouky hlívy ústřičné nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme, hodně okmínujeme a opečeme na rozpáleném oleji.
Osmažíme topinky, ze kterých ubrouskem vysajeme přebytečný tuk, potřeme pomazánkou a poklademe opečenou hlívou ústřičnou. Podáváme teplé.
Skutečně chcete smazat komentář?
Další články z rubriky
Čerstvé houby si dopřáváme hlavně v létě a na podzim, kdy houbařská sezóna vrcholí. Neznamená to však, že po zbytek roku musíme jíst jen houby sušené. Existuje totiž několik dalších a obvykle i mnohem chutnější...
Abychom nemuseli houbovou nadílku jíst pár týdnů v kuse, můžeme si je usušit, zamrazit, anebo zavařit. Protože houby mají nízký obsah cukru, tuku a spoustu minerálních látek i stopových prvků, spousta lidí je v...
Glukany jsou přírodní větvené polysacharidy, které vyživují makrofágy, mikrofágy, leukocyty a lymfocyty, tedy buňky obranyschopnosti organismu. V přední linii obranných mechanismů organismu stojí makrofágy, kte...
Beta 1,3 – D glukan (dále jen beta glukan) je unikátní přírodní polysacharid, jehož účinek se v lidském těle projevuje na různých úrovních. Jeho nejprospěšnější funkcí je aktivování makrofágů, obranných buněk, ...
Čerstvé houby si dopřáváme hlavně v létě a na podzim, kdy houbařská sezóna vrcholí. Neznamená to však, že po zbytek roku musíme jíst jen houby sušené. Existuje totiž několik dalších a obvykle i mnohem chutnější...
Abychom nemuseli houbovou nadílku jíst pár týdnů v kuse, můžeme si je usušit, zamrazit, anebo zavařit. Protože houby mají nízký obsah cukru, tuku a spoustu minerálních látek i stopových prvků, spousta lidí je v...
Kuřecí prsa s hlívou ústřičnou – přísady:
Palačinky s hlívou ústřičnou – přísady:
Játra s hlívou ústřičnou – přísady:
Hlíva ústřičná na divoko – přísady:
Glukany jsou přírodní větvené polysacharidy, které vyživují makrofágy, mikrofágy, leukocyty a lymfocyty, tedy buňky obranyschopnosti organismu. V přední linii obranných mechanismů organismu stojí makrofágy, kte...
Beta 1,3 – D glukan (dále jen beta glukan) je unikátní přírodní polysacharid, jehož účinek se v lidském těle projevuje na různých úrovních. Jeho nejprospěšnější funkcí je aktivování makrofágů, obranných buněk, ...
Probiotika a prebiotika. Názvy jsou to sice velice podobné, ve skutečnosti se však jedná o dva rozdílné pojmy. Společné mají to, že pro správné fungování našeho zažívání jsou probiotika i prebiotika naprosto ne...
Trpíte častými infekčními nemocemi a uzdravujete se jen pomalu? Často se vám onemocnění vrací a jsou vleklá? Antibiotika vám nezabírají? Jste bledí a pohublí? Máte nezvykle zvětšené lymfatické uzliny, játra a s...
Hlíva ústřičná je dřevokazná houba, která je elixírem zdraví a mládí. Hlíva parazituje na živinách listnatých stromů. Tato houba je nejen označována za posilovač imunity, ale také je lahodnou pochoutkou...
Patří sice mezi dřevokazné houby parazitující na listnatých stromech, pro člověka však má hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) celou řadu prokazatelných příznivých účinků. Díky léčivým látkám uloženým v plodnic...
Diskuse k článku
RE : Hlíva ústřičná na topince