Hlíva ústřičná na víně

img
26. 12. 2022

Hlíva ústřičná na víně – přísady:

  • 250 g hlívy ústřičné
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 malý celer
  • hladká mouka
  • 1 a ¼ dl bílého vína
  • tuk na smažení
  • cukr
  • sůl
  • pepř

Hlíva ústřičná na víně – postup přípravy:

Nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na rozehřátém tuku, přidáme hlívu ústřičnou také nakrájenou na malé kousky, osolíme, opepříme a necháme chvíli dusit. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu a dusíme, dokud není zelenina měkká a voda odpařená. Přidáme trochu hladké mouky a víno a necháme ještě chvíli odpařit, dochutíme cukrem. Hlíva ústřičná na víně se podává například s houskovým knedlíkem.

Čtěte také:

Polévka z hlívy ústřičné



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.
Další články z rubriky

Zpracování hlívy ústřičné

Čerstvé houby si dopřáváme hlavně v létě a na podzim, kdy houbařská sezóna vrcholí. Neznamená to však, že po zbytek roku musíme jíst jen houby sušené. Existuje totiž několik dalších a obvykle i mnohem chutnější...

Zavařování hub

Abychom nemuseli houbovou nadílku jíst pár týdnů v kuse, můžeme si je usušit, zamrazit, anebo zavařit. Protože houby mají nízký obsah cukru, tuku a spoustu minerálních látek i stopových prvků, spousta lidí je v...

Glukany a jejich vliv na zdraví

Glukany jsou přírodní větvené polysacharidy, které vyživují makrofágy, mikrofágy, leukocyty a lymfocyty, tedy buňky obranyschopnosti organismu. V přední linii obranných mechanismů organismu stojí makrofágy, kte...

Beta glukan – posilovač imunity

Beta 1,3 – D glukan (dále jen beta glukan) je unikátní přírodní polysacharid, jehož účinek se v lidském těle projevuje na různých úrovních. Jeho nejprospěšnější funkcí je aktivování makrofágů, obranných buněk, ...

Zpracování hlívy ústřičné

Čerstvé houby si dopřáváme hlavně v létě a na podzim, kdy houbařská sezóna vrcholí. Neznamená to však, že po zbytek roku musíme jíst jen houby sušené. Existuje totiž několik dalších a obvykle i mnohem chutnější...

Zavařování hub

Abychom nemuseli houbovou nadílku jíst pár týdnů v kuse, můžeme si je usušit, zamrazit, anebo zavařit. Protože houby mají nízký obsah cukru, tuku a spoustu minerálních látek i stopových prvků, spousta lidí je v...

Kuřecí prsa s hlívou ústřičnou

Kuřecí prsa s hlívou ústřičnou – přísady:

Palačinky s hlívou ústřičnou

Palačinky s hlívou ústřičnou – přísady:

Hlíva ústřičná na topince

Pikantní hlíva ústřičná na topince – přísady:

Játra s hlívou ústřičnou

Játra s hlívou ústřičnou – přísady:

Glukany a jejich vliv na zdraví

Glukany jsou přírodní větvené polysacharidy, které vyživují makrofágy, mikrofágy, leukocyty a lymfocyty, tedy buňky obranyschopnosti organismu. V přední linii obranných mechanismů organismu stojí makrofágy, kte...

Beta glukan – posilovač imunity

Beta 1,3 – D glukan (dále jen beta glukan) je unikátní přírodní polysacharid, jehož účinek se v lidském těle projevuje na různých úrovních. Jeho nejprospěšnější funkcí je aktivování makrofágů, obranných buněk, ...

Probiotika a prebiotika

Probiotika a prebiotika. Názvy jsou to sice velice podobné, ve skutečnosti se však jedná o dva rozdílné pojmy. Společné mají to, že pro správné fungování našeho zažívání jsou probiotika i prebiotika naprosto ne...

Oslabená imunita – jak s ní bojovat?

Trpíte častými infekčními nemocemi a uzdravujete se jen pomalu? Často se vám onemocnění vrací a jsou vleklá? Antibiotika vám nezabírají? Jste bledí a pohublí? Máte nezvykle zvětšené lymfatické uzliny, játra a s...

Hlíva ústřičná a další druhy hlívy

Hlíva ústřičná je dřevokazná houba, která je elixírem zdraví a mládí. Hlíva parazituje na živinách listnatých stromů. Tato houba je nejen označována za posilovač imunity, ale také je lahodnou pochoutkou...

Hlíva ústřičná – elixír věčného mládí

Patří sice mezi dřevokazné houby parazitující na listnatých stromech, pro člověka však má hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) celou řadu prokazatelných příznivých účinků. Díky léčivým látkám uloženým v plodnic...